open-navfaktor-logo
search
Izmjene poslovnika
Šarović: Napravili smo pomak s "mrtve tačke", sjednica Parlamenta BiH naredne sedmice
Naš cilj da odblokiramo rad Parlamentarne skupštine BiH i omogućimo da poslanici rade svoj posao je postignut, izjavio je ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH i predsjednik SDS-a Mirko Šarović
16.11.2019. u 12:30
get url
text

Ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH i predsjednik SDS-a Mirko Šarović kazao je kako je napravljen pomak s "mrtve tačke" i očekuju da će sjednica Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH biti zakazana naredne sedmice.

- Naš cilj da odblokiramo rad Parlamentarne skupštine BiH i omogućimo da poslanici rade svoj posao je postignut. Napravili smo veliki pomak s "mrtve tačke" i očekujemo da će sjednica biti zakazana već naredne sedmice - izjavio je Šarović i dodao:

- SNSD-ovo popunjavanje komisija je dokaz da smo bili u pravu, a dostavljanje njihovih imena neće utjecati na naše odluke.

Istakao je kako se izmjene Poslovnika Predstavničkog doma PS BiH odnose, ne samo na ovaj slučaj, već i na svaku buduću situaciju i pokušaje eventualnih opstrukcija, sličnih ovima koje su do sada imali.

Dodao je da će se ovim Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH omogućiti da radi, umjesto da se kao do sada, koristi isključivo za ucjene i uskostranačke interese jedne političe opcije.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.