Priča o "egzitu" je neozbiljno zamajavanje naroda i više od trideset puta do sada ponovljen populizam, koji traje do izbora i gubi se nakon toga, izjavio je.

-Trebamo biti odgovorni i prema sebi i prema narodu, a posebno kada se borimo za interese RS-a. Mi jesmo za reformu Ustavnog suda i uvijek ćemo podržati zaključke kojima se traži sprečavanje ugrožavanja interesa RS-a, ali to treba raditi na odgovoran i ozbiljan način, bez lažnih najava i nepotrebnog zastrašivanja naroda - istakao je Šarović komentarišući jučerašnje zaključke Narodne skupštine RS-a, saopćio je SDS. 

Šarović je pojasnio da je on na prethodnom sastanku predsjednika stranaka imao drugačije zahtjeve i prijedloge od onih koji su usvojeni sinoć, odnosno da je i tada istakao da priča o otcjepljenju prevazilazi zdrav razum i mogućnosti.

-Možda je to nekome simpatično i lijepo zvuči, ali ništa dalje od toga. Ne treba da sad potežemo tako krupno pitanje i igramo se sudbinom naroda - istakao je predsjednik SDS-a.

Šarović je rekao da se ulazi u jedan veoma ozbiljan period koji se može nazvati velikom krizom.

-Mislim da će 2020. godina biti najgora godina do sada i da će dodatno biti ugrožena cijela ekonomija. Dodatno, situaciju komplikuje što se sa ovom inicijativom ide u "paketu" sa zahtjevima HDZ-a i sve skupa je osuđeno na propast. Vlast je ta koja je odgovorna što smo dovedeni u ovakvu situaciju i zato ćemo detaljno pratiti šta preduzima u ovih 60 dana. Nakon toga krećemo sa svojim potezima i nećemo nikoga štedjeti - istakao je Šarović.