open-navfaktor-logo
search
Jasan stav
Šarović: SNSD nema nikakvo rješenje za tešku migrantsku krizu
Migrantska kriza u Bosni i Hercegovini eskalira i prijeti da stanje u nekim gradovima učini haotičnim i sigurnosno vrlo rizičnim, izjavio je danas predsjednik Srpske demokratske stranke (SDS) Mirko Šarović.
29.08.2020. u 17:16
get url
text

- SNSD i njegovi lideri otkako su ušli u vlast na državnom nivou nemaju nikavo rješenje za tešku migrantsku krizu. Pokazali su se po ovom pitanju potpuno nesposobnim za preduzimanje kvalitetnih rješenja i ništa ne rade osim što se po ovom pitanju 'svađaju' sa svojim partnerima u vlasti – kazao je Šarović.

Istovremeno, podsjeća da, dok je ministar u Vijeću ministara BiH bio Dragan Mektić, za njegovog mandata i mandata drugih ministara iz SDS-a i PDP-a, maksimalan broj migranata koji je evidentiran u zemlji, uključujući i 2019. godinu, nikada nije prelazio broj od 4.500, a da je trenutno u Bosni i Hercegovini više od 12.000 migranata.

Nadalje upozorava "da je tendencija da će ova brojka vrlo brzo dostići 20.000, što će stanje po ovom pitanju učiniti dramatičnim“.

- Migranska kliza eskalira, a vlast nema nikavo rješenje. Umjesto realnim i stvarnim krizama i problemima bave se izmišljenim krizama i smišljenim 'prepucavanjima', a ustvari najviše se bave sami sobom - ističe Šarović.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.