open-navfaktor-logo
search
Reakcija
Šarović: Usvojen je lažni dokument, Dodik manipuliše javnošću
Vlast SNSD-a mora prestati sa lažima, manipulacijom, trostrukom politikom koja se vodi u Republici Srpskoj, rekao je Šarović
24.12.2019. u 11:06
get url
text

Predsjednik SDS-a Mirko Šarović ustvrdio je da je Milorad Dodik narodnim poslanicima u parlamentu RS-a jučer, kako je saopćeno, podvalio lažni dokument. Optužio je Dodika da manipuliše javnošću.

-Jedan dokument je poslat u Brisel, a o drugom dokumentu je raspravljala Narodna skupština. On nedvosmisleno vodi Republiku Srpsku i BiH put NATO-a, a s druge strane manipuliše se javnošću RS te ih pokušava uvjeriti da će pratiti Srbiju, da će pratiti vojnu neutralnost – istakao je danas Šarović - saopćeno je iz SDS-a.

On je rekao kako je na jučerašnjoj sjednici Narodne skupštine RS-a bio u ime SDS-a, sa željom da vidi kuda Milorad Dodik vodi Republiku Srpsku i Bosnu i Hercegovinu.

-Narodna skupština je zakazana da se predoči javnosti kako je on navodno državotvoran, kako je neko ko može zaustaviti put BiH ka NATO, a naša je procjena da je on lagao i da ne može sjediti na dvije, tri stolice i ta njegova prevarantska uloga će se na kraju morati jasno definisati. On mora biti gubitnik ili za Brisel ili za Banju Luku - ustvrdio je predsjednik SDS-a.

Šarović je komentarisao i napad ministra unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragana Lukača na poslanika PDP-a Draška Stanivukovića te naveo kako se ne sjeća da je u BiH zabilježen takav slučaj.

-Svi mi smo gosti i napasti jednog zastupnika iz ma koje stranke bilo je strašno u Narodnoj skupštini koja je kuća, dom narodnih zastupnika. Mislim da je to obilježilo ovu skupštinu. Stanivuković je završio u hitnoj pomoći, vjerovatno će imati saslušanje u policiji i to pitanje, ta užasna epizoda će se nastaviti i narednih dana i ovo treba istjerati do kraja. Nisam čuo da je iko iz vlasti u Republici Srpskoj ovo osudio, što je po meni potpuno neprihvatljivo - istakao je Šarović.

Predsjednik SDS-a je kazao da ta stranka nastoji da se sada i sutra i u budućnosti obračuna sa takvom politikom koja nije dobra ni za RS ni za BiH jer je ta politika podređena poziciji jedne stranke i u njoj nema opšteg interesa.

- Vlast SNSD-a mora prestati sa lažima, manipulacijom, trostrukom politikom koja se vodi u Republici Srpskoj od jedne stranke i pojedinca Milorada Dodika – ocijenio je Šarović, saopćeno je iz SDS-a.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.