open-navfaktor-logo
search
Italijanski stručnjak
Sarri o Ronaldu: On je poput multinacionalne kompanije koja ima svoje interese
Bivši trener Juventusa Maurizio Sarri otkrio je da trenirati ekipu u kojoj igra Cristiano Ronaldo nije lagan posao, posebno je se mora brinuti o ličnim interesima portugalskog napadača.
07.07.2021. u 18:54
get url
text

- Ronalda nije lako trenirati, on je poput multinacionalne kompanije koja ima svoje interese koje morate uskladiti s onime što je najbolje za klub - kazao je italijanski trener, te dodao:

- Njegova popularnost nadmašuje značaj kluba, on ima više od 200 miliona pratitelja na društvenim mrežama i to je problem našeg društva. Sve se više govori o igračima, a sve manje o timovima.

Ipak, Sarri je kazao kako kad imate Ronalda u timu ima i svoje pozitivne stvari.

- Naravno, ima i puno pozitivnih stvari kada imate Ronalda u momčadi jer on donosi rezultate, i to važne rezultate - kazao je iskusni stručnjak.

Iskoristio je Sarri i priliku da "bocne" Juventus.

- Kad smo u sezoni 2019/2020 osvojili Scudetto, uopće nije bilo zajedničkog slavlja. Svaki je igrač samostalno otišao na večeru. Imao sam osjećaj kao da se moj rad ne cijeni, da se osvajanje prvenstva uzima zdravo za gotovo - rekao je Sarri, a potom poentirao:

- Primjera radi, na kraju protekle sezone slavili su osvajanje četvrtog mjesta u Serie A, pa mi se čini da bi možda bilo bolje da sam došao u Juve godinu dana kasnije.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.