Trener Juventusa

Sarri predstavljen u Torinu: Nisam izdajnik

Objavljeno: 20.06.2019. u 13:07

Sarri je Plavce u prošloj sezoni odveo do trofeja u Ligi Evrope

FOTO: fc juventus/twitter

Maurizio Sarri danas je predstavljen u Juventusu.

Dolazak bivšeg trenera Napolija u Juventus nije uobičajen transfer, ali Sarri je kazao da se ne osjeća kao izdajnik.

- Proveo sam tri godine u Napoliju, a zatim odlučio da odem u inostranstvo. Kada sam osjetio potrebu da se vratim u Italiju, dobio sam ponudu Juventusa i to je to. Poštujem svakoga i u svakom klubu dajem 110 posto. Moj izbor je logičan i nema potrebe da se pravi sapunica oko toga - rekao je Sarri, koji je u Torino stigao iz Chelseaja.

Sarri je Plavce u prošloj sezoni odveo do trofeja u Ligi Evrope.

Dok je bio trener Napolija, Sarri je često ulazio u sukob s navijačima Juventusa. U aprilu prošle godine im je iz autobusa pokazivao srednji prst.

- Pogriješio sam, ali to je bila reakcija upućena grupi od 10-20 idiota, ne navijačima Juventusa. Ako od 40 hiljada ljudi, postoji njih deset koji te pljuju, reakcija mora da uslijedi. Ja te ljude ni ne doživljavam kao navijače Juventusa. Također, kao trener Napolija branio sam klub svim dozvoljenim sredstvima - rekao je Sarri.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije