open-navfaktor-logo
search
Našli se na sredini
Sastanak Koordinacije sindikata i Vlade KS: Svim radnicima plaće će biti povećane za 100 KM
Koordinacija sedam sindikata u Kantonu Sarajevo održala je danas sastanak sa predstavnicima Vlade KS na kojem su se dogovorili da svim radnicima linearno počev od 1. januara ove godine plaće budu povećane po 100 KM.
16.02.2023. u 17:13
get url
text

Potvrdio nam je to Elvis Zornić, predsjednik Samostalnog sindikata državnih službenika i namještenika u KS, dodajući da štrajka upozorenja, koji je najavljen za 22. februar, neće biti.

- Napravljen je sporazum da svim radnicima linearno, od najnižeg do najvišeg koeficijenta, plaće budu povećane za 100 KM u netu – naveo je Zornić.

VEZANI TEKST - Oko 25.000 radnika traži od Vlade KS povećanje plaća za 120 KM

Posjetimo, na sastnaku koji je održan prošlog četvrtka, predstavnici Vlade KS predlagali su povećanje plaća za 90 KM. No sindikalisti to nisu prihvatili i ostali su prvi svom zahtjevu od 120 maraka povećanja.

- Našli smo se na sredini. Morali su i oni voditi računa da ne izađu iz okvira nacrta budžeta. Mi smo imali razumijevanja s obzirom na to da su prihvatili našu platformu da svi moraju dobiti isto. Oni će to sada morati na Vladi odobriti i ovjeriti, a predstavnici Sindikata to trebaju predočiti svojim članovima. Mislim da neće biti nikakvih problema i da je ovo konačna odluka – kazao je Zornić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.