open-navfaktor-logo
search
Izbori u Mostaru
Sattler: Mostar neka bude zamah za cijelu BiH; Nelson: Pozivam građane da izađu i glasaju
Šef Delegacije EU u BiH Johan Sattler obratio se medijima skupa sa američkim ambasadorom u BiH Ericom Nelsonom, u jeku današnjih izbora u Mostaru. Kazao je da ima tri poruke.
20.12.2020. u 15:49
get url
text

- Sve se čini nemogućim dok se ne uradi, jedan je od najpoznatijih citata Nelsona Mandele. Tako se i za Mostar djelovalo da je nemoguće imati izbore, ali evo nas danas tu i drago mi je što sam tu. To je moja prva poruka. Druga poruka je da je kao što je važan današnji dan, važan i sutrašnji dan, kao i 28. decembar. To je moj poziv i apel 35 vijećnika koji će biti izabrani u Gradsko vijeće. To je moj apel njima, da se uhvate u koštac sa problemima i na konkretno djelovanje. Da se što prije formira Gradsko vijeće. Moja treća poruka je da iskoristimo Mostar kao inspiraciju, kao zamah za cijelu BiH - kazao je Sattler, prenosi N1.

Američki ambasador u BiH Eric Nelson pozdravio je održavanje izbora danas u Mostaru, te kazao da se nada još boljem odzivu do zatvaranja birališta u 19 sati.

- Nadam se još boljem odzivu, pozivam građane da izađu i glasaju jer imaju još neka 4 sata do zatvaranja birališta. Nadam se da će sve nepravilnosti eventualne biti prijavljene i da će nadležni reagovati - kazao je Nelson i dodao da se nada kako će svi lideri nastojati da 2021. godinu iskoriste za reforme, reforme Izbornog zakona i kompletnog zakonodavstva - istakao je Nelson.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.