Lobiranje

Saudijski lobisti zakupili 500 soba na tri mjeseca u Trumpovom hotelu

Objavljeno: 06.12.2018. u 10:56

U objavljenom tekstu naglašeno je kako su lobisti ranije, u okviru aktivnosti oko zakona kojim je bila nezadovoljna Saudijska Arabija, organizovali besplatna putovanja u Washington bivšim službenicima u američkoj vojsci

Donald Trump

FOTO: AA

Lobisti koji djeluju u ime Saudijske Arabije u periodu nakon predsjedničkih izbora u SAD-u 2016. godine zakupili su 500 noćenja u luksuznom hotelu američkog predsjednika Donalda Trumpa u Washingtonu i to na period od tri mjeseca, objavio je Washington Post, prenosi Anadolu Agency (AA).

Prema informacijama do kojih je došao ovaj američki list, lobisti koji zastupaju saudijsku vladu platili su oko 270.000 dolara za noćenja u hotelu čiji je vlasnik Trump.

U objavljenom tekstu naglašeno je kako su lobisti ranije, u okviru aktivnosti oko zakona kojim je bila nezadovoljna Saudijska Arabija, organizovali besplatna putovanja u Washington bivšim službenicima u američkoj vojsci. S tim u vezi, u Trumpovom hotelu u Washingtonu nakon predsjedničkih izbora zakupljeno je 500 soba na trajanje od tri mjeseca.

Cijene soba u prosjeku iznose 768 dolara, a navedeno je kako su lobisti u spomenutom hotelu ugostili šest grupa. Pojedini bivši službenici u američkoj vojsci koji su boravili u ovim hotelima izjavili su kako im nije bilo poznato da je njihovo putovanje u Washington snosila Saudijska Arabija.

Istaknuto je kako su spomenute osobe iskorištene u dva navrata, odlazili su u Kongres u ime Saudijske Arabije, a istovremeno donijeli korist Trumpovom hotelu.

Izvor:   Anadolija

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije