Savjet oca za izlazak s njegovim kćerkama postao hit na internetu

Objavljeno: 09.09.17 u 12:23

J. Warrem Welch iz Australije na Instagramu je proglašen ocem godine, nakon što je objavio svoju verziju tradicionalnih pravila odgajanja kćerki.

FOTO: INSTAGRAM
FOTO: INSTAGRAM

- Morat ćete ih pitati koja su njihova vlastita pravila. Ne odgajam svoje kćerke da budu tip žene kojima je potrebno da se njihov otac ponaša jezivo i posesivno kako bi ih tretirali s poštovanjem. Poštovat ćete ih, a ako nećete, obećavam vam da neće trebati moju pomoć da vas pošalju gdje vam je mjesto. Sretno, tikvice - napisao je ponosni otac koji sa svojom suprugom odgaja čak pet kćerki, a njegova objava brzo je postala hit na internetu.

Za "Today" Warrem je objasnio i da razumije potrebu drugih očeva da zaštite svoje kćerke, no objasnio je i na što tačno cilja.

- Odlično to razumijem. Ali ono o čemu govorim nema nikakve veze s tim "zaštitničkim instinktom", već s određenim dominantnim stavom prema ženama i uvjerenjem da žene nisu sposobne da se brinu same o sebi - objasnio je Walch koji se inače bavi poezijom, a njegove poruke mnogima su inspirativne.