Savjeti dizajnerice Samre Menzilović-Ćatić: Idealne kombinacije za dame s oblinama

Objavljeno: 24.12.16 u 09:57 Autor: L. Balić

Za novogodišnje praznike sve pripadnice nježnijeg spola se trude da izgledaju što bolje i privlačnije. Međutim, odabir kombinacija za najluđu noć često može biti veliki izazov, posebno ako ste dama sa oblinama.

Mala crna haljina je uvijek pravi izbor
Mala crna haljina je uvijek pravi izbor

Modna dizajnerica Samra Menzilović-Ćatić savjetuje damama da ih ne treba ometati pokoji kilogram viška, već da odaberu pravi komad odjeće u kojem će zablistati.

Haljina A kroja – Mala crna haljina A kroja uvijek je dobar izbor. Crna boja vizuelno će smanjiti nedostatke, a istaći obline. Međutim, treba paziti da ne budu prenaglašene, jer će se time postići kontra efekat i izgledati vulgarno.

Midi suknje – Suknje visokog struka srednje dužine ili skroz duge su idealne! Sakrit će butine, a istaći struk. Zavisno od mjesta dočeka – kombinacija se može upotpuniti zanimljivom vestom ili kraćom jaknicom. Naravno, ako ćete slaviti na otvorenom ne zaboravite debele čarape!

Hlače visokog struka i širokih nogavica – Ovaj komad odjeće vratio se na velika vrata. Elegantne hlače koje će vizuelno izdužiti noge uz bijelu košulju i visoke potpetice izgledat će odlično!

Pri odabiru odjevnih kombinacija, obratite pažnju na materijele i boje. 

Prirodni materijali – Pamuk i svila su najbolji izbor. Osjećat ćete se ugodno, koža će disati i moći ćete plesati u njima cijelu noć. Iako je ove sezone popularan, izbjegavajte pliš. Čak i širi komadi odjeće vizuelno dodaju na kilaži.

Boje – Pored crne, bit ćete odvažne i elegante i u kraljevskoj plavoj kao i bordo. Ne ustručavajte se ni sa crvenom, ali u vidu detalja, ne i kompletnog izgleda.

Iako su ove sezone apsolutni hit, čizme preko koljena nisu pravi izbor za vas.

- Koliko god visoke bile, izbjegavajte ovu vrstu obuće. Radije obujte salonke sa kojim nikada neće pogriješiti – napominje Menzilović-Ćatić.