"Schumacher" iz BiH autoputem kroz Hrvatsku vozio 208 na sat

Objavljeno: 20.03.17 u 15:39

Hrvatska policija kaznila je sa oko 400 eura vozača automobila Audi A4, pedesettrogodišnjeg državljanina BiH, koji je autoputem Bregana - Zagreb - Lipovac jurio čak 208 kilometara na sat.

FOTO: ILUSTRACIJA
FOTO: ILUSTRACIJA

Iz policije je danas saopćeno da je vozaču audija, austrijskih registarskih tablica, pored novčane kazne izrečena i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima "B" kategorije u trajanju od mjesec.  

Ovo nije prvi državljanin naše zemlje koji je jurišao hrvatskim cestama.

U policijskoj akciji nadzora brzine kretanja vozila na autoputu Bregana - Zagreb - Lipovac u prvoj polovini prošle godine zabilježen je 51 prekršaj brzine kretanja, a rekorder je bio upravo državljanin BiH koji je vozio 210 kilometara na sat.

Mercedesom austrijske registracije prema Zagrebu je brzinom od 210 kilometara na sat upravljao 28-godišnji državljanin BiH.

Uz prekršajni nalog, izrečena mu je novčana kazna od 3.000 kuna (750KM), te zaštitna mjera zabrane korištenja vozačke dozvole B kategorije na području Hrvatske u trajanju od mjesec.  

Dva turska državljana vozili su brzinom od 194 kilometra na sat, a kaznom od 1.000 kuna (oko 250 KM) kažnjeno je sedam vozača, koji su vozili brzinom 30 do 50 kilometara većom od dopuštene.