Schumaherova porodica iščekuje čudo: Kao da šalje signale iz svog dalekog svijeta

Objavljeno: 10.11.17 u 14:01

Sedmerostruki svjetski šampion i po mnogima najbolji vozač Formule 1 svih vremena Michael Schumacher (48) već četiri godine živi u komi, nakon što je doživio tragičan pad na skijanju u francuskom Meribelu 2013. godine.

Michael i Corinna: Stabilan je i još uvijek se nadaju njegovom "povratku"
Michael i Corinna: Stabilan je i još uvijek se nadaju njegovom "povratku"

Sve to vrijeme, uprkos nezamislivo teškoj situaciji, njegova porodica ne gubi nadu da bi se Michael jednoga dana mogao vratiti. Supruga Corinna te djeca Mick i Gina nadaju se čudu, a neki izvori bliski porodici otkrivaju kako se njegovo tijelo dobro drži i tako daje optimizam za budućnost.

Prema pisanju njemačkog magazina “Brunte“, Schumijeva porodica smatra kako on “šalje signale iz nekog svog dalekog svijeta“, što dodatno budi nadu.

Podsjetimo, sve se dogodilo 29. decembra 2013. godine. Michael i njegov sin Mick bili su na skijanju u francuskom Maribelu. U jednom trenutku Nijemac je otišao izvan staze i zapeo za kamen, koji ga je odbacio desetak metara u zrak. Pao je i lupio glavom o kamen, a bez obzira što je imao kacigu, posljedice su bile dramatične. Supruga Corinna potrošila je 15 miliona eura na gradnju medicinske jedinice kraj kuće. Michael ima skrb 24 sata, ali svake sedmice porodicu košta oko 250.000 maraka. Premda je Schumi u karijeri zaradio 700 miliona eura, porodica je prodala kuću u Norveškoj i privatni avion kako bi finansirali liječenje.