Reakcija

SDA: Dodikovom najavom da bi zbog Rusije blokirao i put BiH u EU padaju sve maske

Objavljeno: 03.09.2019. u 13:58

Zbog čega to radi i da li je riječ o nekoj vrsti ucjene, Dodik bi prije svega trebao odgovoriti osiromašenim stanovnicima entiteta RS, navodi se

Izjavom Milorada Dodika ruskim medijima da bi zbog Rusije blokirao put Bosne i Hercegovine u Evropsku uniju padaju sve maske i u potpunosti se razotkriva suština njegove politike, navodi se u saopćenju SDA.

-Cilj te politike je da kršeći i ne poštujući zakone i odluke, kao i konsenzusom svih strana ranije utvrđeno vanjsko-političko opredjeljenje, zaustavi put BiH prema NATO-u i Evropskoj uniji, a BiH isporuči Rusiji i u potpunosti je podredi njenim interesima.

Zbog čega to radi i da li je riječ o nekoj vrsti ucjene, Dodik bi prije svega trebao odgovoriti osiromašenim stanovnicima entiteta RS, koji bježeći od katastrofalnih ekonomskih posljedica njegove politike ne odlaze u Rusiju, nego upravo u zemlje članice EU-a i NATO-a.

Sve ovo jasno govori da je ispravna politika nepopuštanja Dodikovoj politici ucjena i prijetnji u vezi sa ANP-om. Jer, ukoliko bi se popustilo na ovom pitanju, očigledno je da bi uslijedile nove ucjene i prijetnje i nametanje isključivo Dodikove i volje entiteta RS cijeloj državi - stoji u saopćenju.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije