open-navfaktor-logo
search
Saopćenje
SDA: Džaferović branio državu, a Dodik bio u skupštini koja je osmislila genocid
Milorad Dodik tokom rata je bio član tzv. Skupštine RS u kojoj je osmišljen i najavljen genocid nad Bošnjacima, slijedeći strateške odluke te skupštine koje su značile genocid, navodi se u saopćenju Stranke demokratske akcije. 
25.08.2020. u 21:13
get url
text

- Kada je Ratko Mladić na toj skupštini 12. maja 1992. kazao da "šest tačaka koje se trebaju provesti u stvaranju Republike Srpske znače genocid", Dodik ne samo da nije digao glas protiv najave genocida, već je legitimizirao čitav taj projekat, jednako kao što sada slavi naslijeđe genocida i najvećih balkanskih koljača kao što je Ratko Mladić.

Za razliku od Dodika, koji nema čime da se diči jer je svojim ratnim angažmanom učestvovao, na širem planu, u genocidnoj politici, predsjedavajući Predsjedništva BiH Šefik Džaferović je časno i pošteno branio svoju državu, u skladu sa zakonima države BiH i međunarodnog prava.

Na kraju, Milorad Dodik mora znati da, kada Karadžić i Mladić sa svom armadom JNA nisu uspjeli uništiti Bosnu i Hercegovinu, neće ni on sa svojom šakom jada, a jedino što će mu se sigurno desiti ako pokuša takvo nešto jeste da će polomiti zube i završiti na smetljištu historije - stoji u saopćenju SDA. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.