open-navfaktor-logo
search
Izvšni odbor odlučio
SDA izabrala svojih osam ministara: Poznat kompletan sastav nove Vlade TK
Poznata su sva imena ministara u novoj Vladi Tuzlanskog kantona, nakon što je večaras Izvršni odbor Stranke demokratske akcije (SDA) TK, jednoglasno donio odluku o osam svojih pozicija, saznaje Faktor iz SDA TK.
20.03.2023. u 20:53
get url
text
Skupština TK odlučuje u srijedu

Podjećamo, na poziciji premijera TK ostaje Irfan Halilagić iz SDA, a ovoj stranci će pripasti i osam ministarskih pozicija. Ministar unutrašnjih poslova ostaje Hajrudin Mehanović iz Gradačca, ministar privrede i dalje će biti podrinjac Edin Duraković, ministar obrazovanje i nauke Ahmed Omerović iz Tuzle, a Ministarstvo finansija nastavit će voditi Suad Mustajbašić iz Teočaka. Ministarstvo za rad i socijalnu politiku vodit će Fadil Alić iz Kalesije, Ministarstvo za boračka pitanja Derviš Ikanović iz Banovića, Ministarstvo zdravstva Duška Bećirović iz Živinica, a ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Fedahija Ahmetović iz Sapne.

Kada je u pitanju Demokratska fronta ministrica pravosuđa bit će Nataša Marošević, ministar za kulturu, sport i mlade Damir Gazdić, a resor trgovine, turizma i saobraćaja pripast će Denisu Bećiroviću.

Poziciju ministrice prostornog uređenja i zaštite okolice zadržat će Anela Ajšić, koja je napustila Stranku za BiH, ali ima podršku dva nezavisna zastupnika, koji su dio vladajuće većine.

Nova Vlada TK bit će imenovana na sjednici Skupštine TK koja je zakazana za srijedu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.