open-navfaktor-logo
search
ADIL OSMANOVIĆ
"SDA je prevelik zalogaj za Stevandića, Dodik ga koristi da izazove krizu i u Vijeću ministara"
U posljednje vrijeme on daje neodmjerene izjave. Stevandić nema svoju autohtonu, nezavisnu politiku. On je ekspozitura SNSD-a, jer da ima svoju samostalnu politiku, kao poslanik Ujedinjene Srpske bi došao u Parlament BiH, gdje se iznose argumenti, daju prijedlozi i radio bi. Jasno je kao dan da on pokazuje nervozu, jer mu je Milorad Dodik obećao jednu zamjeničku poziciju u Vijeću ministara, te postaje sve nervozniji zbog čekanja
29.06.2019. u 22:24
get url
text

Zamjenik predsjednika SDA i još uvijek aktuelni ministar civilnih poslova u Vijeću ministara BiH Adil Osmanović kazao je za Faktor, da su današnje izjave predsjednika Ujedinjene Srpske Nenada Stevandića "da SDA teži napraviti šerijatsku organizaciju u BiH" krajnje neodgovorne.

Stevandić je naveo da SDA ima "odličnu reprezentaciju Republike Srpske u Sarajevu" koja nije rezultat izborne volje već njihovih potreba i da će koliko bude moguće produžiti rad starog Vijeća ministara u kojem ima lojalne ministre.

-U posljednje vrijeme on daje neodmjerene izjave. Stevandić nema svoju autohtonu, nezavisnu politiku. On je ekspozitura SNSD-a, jer da ima svoju samostalnu politiku, kao poslanik Ujedinjene Srpske bi došao u Parlament BiH, gdje se iznose argumenti, daju prijedlozi i radio bi. Jasno je kao dan da on pokazuje nervozu, jer mu je Milorad Dodik obećao jednu zamjeničku poziciju u Vijeću ministara, te postaje sve nervozniji zbog čekanja- navodi Osmanović. 

Naš sagovornik dodaje kako se pokušava na svaki mogući način napraviti nervoza u redovima SDS-a i PDP-a, da napuste još uvijek aktuelni saziv Vijeća ministara, kako bi doveli do krize kao što je urađeno u oba doma Parlamentarne skupštine BiH.

-Riječ je o osobi koja slijepo sluša Milorada Dodika, koji sada preko njega vrši pritisak na SDS i PDP da bi napravio krizu i u Vijeću ministara. Stevandić i SNSD nemaju hrabrosti da u parlamentarnim klupama iznose svoje stavove i argumente, već to rade na ovakav način. SDA imaju svoju jasnu politiku i stavove, bez obzira da li se radilo o SDS-u, PDP-u ili SNSD-u. I za kraj poruka Stevandiću, ipak je SDA prevelik zalogaj za njega u svakom pogledu. On bi se trebao i može se baviti jedino stranakam koje imaju po jednog državnog zastupnika, a ne nama-poručuje Osmanović.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.