open-navfaktor-logo
search
Previranja
SDA Novo Sarajevo: Raspad "četvorke" na pomolu
Povodom najnovijih dešavanja na temu očekivanih unutar koalicionih previranja započetih u Općini Hadžići mi u Stranci Demokratske akcije Novo Sarajevo podsjećamo svoje birače da smo predvidjeli ove okolnosti i o tome pisali u par navrata, saopćila je SDA Novo Sarajevo.
02.11.2020. u 14:35
get url
text

Dodaju da, naravno, u demokratskom društvu jaka pozicija treba jaku opoziciju i to je ono od čega ne bježe.

- No nažalost mi izgleda niti ovoga mandata nećemo imati opoziciju čije "konstruktivne" ideje bismo razmatrali. Naime, serija odrona "četvorke" počinje u Hadžićima, dok niti ostale općinske ispostave nisu pokazale nikakvu stabilnost. Svakodnevna individualna napuštanja, te pojedinačni istupi dodatno potkrepljuju ove informacije. Ovo je dakle još jedan u nizu dokaza da su "moralna načela" na kojima zapravo baziraju svoju kampanju samo paravan za lične interese u borbi za fotelje i budžete koje akumuliraju poreski obveznici - ističu iz SDA Novo Sarajevo.

Ova, kako dodaju, neprincipijelna i ideološki nespojiva koalicija definitivno nije dovoljno zrela za bilo kakvo konstruktivno djelovanje, no i ovakvo kakvo je SDA će iskoristiti u dodatnom konsolidovanju svojih redova kako bi djelovala u interesu građana, te kako bi svoju poziciju potvrdila u kontekstu pravog i čvrstog oslonca biračima, odnosno građanima.

- Nećemo trošiti vrijeme na isprazne priče, već korigovati sve što treba da korigujemo, osvježiti svoj kadar novim, mladim i sposobnim osobama, te nastaviti put progresa Novog Sarajeva. Dragi naši sugrađani, oni svakodnevno izmišljaju načine kako bi osvojili vašu naklonost, očigledno, nemaju dovoljno snage niti mudrosti za to, stoga ćemo mi, Vaša SDA i onaj konzinstentni dio nje ustrajati na putu dobra i uzvratiti na vaše povjerenje još većom požrtvovanošću i napretkom - zaključuju u saopćenju, koje je uslijedilo nakon što Općinski odbor Socijaldemokratske partije (SDP) u Hadžićima nije dao podršku kandidatu "Četvorke" za načelnika Općine Hadžići na predstojećim Lokalnim izborima.

 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.