Skupština BPK

SDA okupila većinu u Goraždu, u ponedjeljak vanredna sjednica

Objavljeno: 11.01.2019. u 16:05 Autor: S. Ka.

U novoj skupštinskoj većini ima 13 zastupnika, što je tijesna većina. Međutim, kako nezvanično saznajemo, nije isključeno da se tom bloku priključe i zastupnici Nezavisnog bloka i A-SDA, ali i neki drugi

Aida Obuća

U Skupštini Bosansko-podrinjskog kantona okupljena je nova većina, koju predvodi Stranka demokratske akcije. Većinu čine još Liberalna stranka, Stranka za BiH i dvojica zastupnika, Denis Kulović i Sejad Tatarin, koji su izabrani u Skupštinu kao kandidati SBB-a, odnosno Goraždanske priče.

Potpisanim načelnim sporazumom između ovih stranaka ovlaštena je zastupnica SDA Aida Obuća, predsjedavajuća u prošlom sazivu Skupštine, da sazove vanrednu sjednicu u ponedjeljak, 14. januara, te predsjedava njome.

- SDA nastavlja pregovore sa ostalim strankama kako bi nam se priključili ostali zastupnici koji će raditi u interesu razvoja Bosansko-podrinjskog kantona Goražde. Otvoreni smo da razgovaramo sa svima koji će podržati naše programske ciljeve, a na dobrobit stanovnika našeg kantona – kazala nam je Obuća.

Na pitanje na koje stranke još računaju, Obuća nije željela konkretno odgovoriti.

- Pratit ćemo šta će se dalje dešavati na nivou države i Federacije BiH, tako da ćemo slijediti taj primjer - kazala je, te dodala da još nije razgovarano o raspodjeli resora.

- U ponedjeljak nakon ove vanredne sjednice nastavit ćemo pregovore i tražiti mogućnost za održavanje konstituirajuće sjednice Skupštine BPK kako bi izabrali rukovodstvo i imenovali mandatara za sastav kantonalne vlade. Također, uputit ću dopise klubovima naroda kako bi se intenzivirale aktivnosti na predlaganju kandidata u skupštinsko rukovodstvo jer ne možemo više čekati - kazala je Obuća.

U novoj skupštinskoj većini ima 13 zastupnika, što je tijesna većina. Međutim, kako nezvanično saznajemo, nije isključeno da se tom bloku priključe i zastupnici Nezavisnog bloka i A-SDA, ali i neki drugi.

Načelnik Općine Goražde Muhamed Ramović kazao nam je da će Nezavisna bosanskohercegovačka lista, koja u Skupštini ima tri zastupnika, nastaviti sa traženjem druge većine.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije