Parlament FBiH

SDA prva sa osvojenih 25 posto glasova

Objavljeno: 08.10.2018. u 09:54

Na osnovu obrađenih 57,11 posto glasova i njih više od 91 posto smatraju se važećim, Stranka sa najviše glasova je SDA, a za njom slijedi koalicija okupljena oko HDZ-a i SDP

Zastupnički dom FBiH Foto: Arhiv

Centralna izborna komisija BiH jutros je objavila prve nepotpune rezultatime glasanja za Zastupnički dom Parlamenta FBiH.

Na osnovu obrađenih 57,11 posto glasova i njih više od 91 posto smatraju se važećim. Stranka sa najviše glasova je SDA, a za njom slijedi koalicija okupljena oko HDZ-a i SDP.

Prema podacima objavlenim nešto iza osam sati, najjača parlamentarna stranka u Federaciji BiH je Stranka demokratske akcije sa osvojenih 25 posto glasova. Za njom slijedi koalicija okupljena oko Hrvatske demokratske zajednice sa 18 posto te Socijaldemokratska partija sa 14 posto osvojenih glasova.

Demokratska fronta je osvojila osam posto glasova u Federaciji BiH, a iza nje je Stranka za bolju budućnost sa šest posto. Novoformirani Pokret demokratske ackije je nadomak praga od pet posto za ulazak u Zastupnički dom Parlamenta FBiH.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije