SDA Srednje Podrinje: Čivićev odlazak je dobar i za SDA i za njega

Objavljeno: 13.09.17 u 11:53

Regionalni odbor Stranke demokratske akcije pozdravlja odluku zastupnika u Narodnoj skupštini Nedima Čivića da izađe iz članstva SDA.

- Ostavku predsjednika Gradskog odbora SDA Zvornik još u martu je tražilo nezadovoljno članstvo SDA, boračka i povratnička udruženja, nakon čega je Nedimu Čiviću ostavljena nova šansa da promijeni svoj odnos, ali je iznevjerio ukazano povjerenje. Bilo bi bolje da je bivši predsjednik Odbora časno prepustio mandat, ali nakon što nije - donesena je odluka o uvođenju povjereništva.
Odluka zstupnika Čivića da napusti članstvo SDA, nakon što mu nije dato da bude predsjednik, dobra je najprije za povratnike u Zvornik, a onda i za SDA, kao i za njega samoga. Ako mu je jedini motiv za članstvo u SDA bio zadržavanje funkcije predsjednika Gradskog odbora, onda je dobro i što je smijenjen s te funkcije i što je napustio stranku, jer takvom profilu nije mjesto u SDA i iz takvih motiva se sigurno ne radi u interesu građana.

Napuštanje SDA dobro je i za samog zastupnika Čivića, jer nakon što je postalo jasno da ne može više uzurpirati zvorničku SDA za svoje privatne interese, bolje mu je da to pokušava negdje drugo. Sama činjenica da je odmah najavio prelazak u drugu stranku (Nezavisni blok), dovoljno govori o njegovom shvatanju politike.


Za zastupnika Čivića već odavno politika SDA i interesi povratnika nisu obavezujući, i sad je to samo postalo formalno obznanjeno, što je dobro. Bilo bi svakako u interesu Bošnjaka povratnika da je Čivić ujedno podnio i ostavku na mjesto narodnog zastupnika, no nakon svih dešavanja oko njegove borbe za funkciju predsjednika, od njega više to niko nije ni očekivao - navodi se u saopćenju Regionalnog odbora SDA Podrinje. 

VEZANI TEKST - Čivić: Više neću provoditi politiku SDA u NSRS-u

VEZANI TEKSTProblemi u SDA Zvornik: "Ne želim da se moje ime veže uz osobu poput Nedima Čivića"