Istakli su kako će Klub vijećnika SDA Stari Grad na sutrašnjoj vanrednoj sjednici Općinskog vijeća dati podršku izboru Smajić za v.d. načelnicu Starog Grada.

Naveli su kako očekuju da će i ostali vijećnici, bez obzira na njihovu političku pripadnost, također dati podršku Smajić, te da će svi zajedno pokazati spremnost za stabilizaciju naše Općine.

- Imajući u vidu profesionalno i životno iskustvo Smajić, ugled koji ona uživa kao dugogodišnja državna službenica, ali i njene ljudske kvalitete koje su prepoznate u široj društvenoj zajednici, vjerujemo da je baš ona adekvatan izbor za v.d. načelnicu u ovom teškom periodu u kojem se nalazi naša Općina - istakao je Zahiragić.

Dodao je kako vjeruje da će v.d. načelnica "u vremenu koje je pred nama, do održavanja prijevremenih izbora, a na kojima čvrsto vjerujemo u pobjedu našeg kandidata Dženana Selimbegovića", profesionalno upravljati općinom Stari Grad u interesu Općine i svih njenih građana.

Također, kao zastupnici na višim nivoima vlasti, u potpunosti su se stavili na raspolaganje v.d. načelnici za rješavanje svih eventualnih problema iz njihove nadležnosti sa kojima se opština Stari Grad suočava, saopćeno je iz OO SDA Stari Grad.