SDA TK koalicionim partnerima: Odustanite od hitne sjednice Skupštine

objavljeno: 16.02.2018. u 17:28

Kantonalni odbor SDA Tuzlanskog kantona obratio se koalicionim partnerima u vlasti ovog kantona, odnosno Savezu za bolju budućnost, Stranci za BiH, BPS-u i Narodnoj stranci Radom za boljitak, a povodom izjava predsjednika Kluba SBB-a u Skupštini TK Fuada Hadžimehmedovića "da će glasati za smjenu premijera ukoliko on nema povjerenje svoje stranke, odnosno SDA".

U dopisu se navodi da je 14. februara Predsjedništvo SDA donijelo odluku o razrješenju svoh organa i imenovanju Povjereništva za Kantonalni odbor SDA TK. U odluci je definisano da će Povjereništvo, u skladu sa Statutom SDA, voditi sve poslove Kantonalnog odbora SDA TK, te da je za predsjednika Povjereništva imenovan Amir Fazlić.

- Obzirom da vam je poznato da u Tuzlanskom kantonu postoji koalicioni dogovor između koalicionih partnera u vezi sa formiranjem vlasti (SDA, SBB, BPS, NSRZB i SBiH), tražimo da ubuduće sva pitanja vezano za koalicioni sporazum i pitanje vezano za funkcionisanje vlasti u TK rješavamo zajedno zajedno i isključivo sa legitimnim predstavnikom SDA, odnosno Povjereništvom KO SDA TK, koje je potvrdilo raniju odluku Predsjedništva SDA kojom se u potpunosti daje podrška premijeru Begi Gutiću i ministrima u Vladi TK, zbog čega tražimo od koalicionih partnera da odustanu od održavanja sjednice Skupštine hitnog karaktera na kojoj bi se raspravljalo o smjeni Vlade TK. U suprotnom ćemo smatrati da ste prekinuli koalicioni sporazum vezan za formiranje vlasti u Tuzlanskom kantonu - navodi se u dopisu koji potpisuje Amir Fazlić, predsjednik Povjereništva, odnosno Kantonalnog odbora SDA TK.