Sporne izjave

SDA traži izvinjenje zbog uvreda bošnjačkih žrtava Prijedora

Objavljeno: 07.11.2019. u 15:57

Milan Tubin je nedavno u Skupštini RS-a, tokom razmatranja Izvještaja o analizi i planu aktivnosti po pitanju traženja nestalih, istraživanju i procesuiranju ratnih zločina, uvrijedio i omalovažavao sve civilne žrtve Bošnjaka i Hrvata iz Prijedora, poredeći njihovo stradanje sa stradanjima uniformisanih i naoružanih vojnika

FOTO: Ilustracija

FOTO: AA

Šef Kluba zastupnika Stranke demokratske akcije u Skupštini Grada Prijedora Mesud Trnjanin pozvao je zastupnike Milana Tubina (SDS) i Dragoslova Kabića (SNSD) da se izvine civilnim žrtvama rata te koriguju svoje sporne izjave na dobrobit svih građana tog grada.

On je rekao da Klub zastupnika SDA u ime svih žrtava Grada Prijedora oštro osuđuje diskusije te dvojice zastupnika u entitetskom parlamentu iz Prijedora, koji su govorili o dešavanjima 1992. godine u Prijedoru te, kako kaže, uvrijedili sve žrtve.

- Treba da shvate da je Prijedor bio i ostao multietnička sredina – rekao je Trnjanin i dodao da vraćanje u 1992. godinu ne donose dobro ni Bošnjacima, ni Srbima, ni lokalnoj zajednici.

Milan Tubin je nedavno u Skupštini RS-a u, tokom razmatranja Izvještaja o analizi i planu aktivnosti po pitanju traženja nestalih, istraživanju i procesuiranju ratnih zločina, uvrijedio i omalovažavao sve civilne žrtve Bošnjaka i Hrvata iz Prijedora, poredeći njihovo stradanje sa stradanjima uniformisanih i naoružanih vojnika.

Izvor:   Fena

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije