open-navfaktor-logo
search
"Tragikomedija"
SDA USK: Smijenjeni ministar privrede s premijerom predstavlja potencijale USK investitorima u Emiratima
Kadrovi NES-a (bivše ASDA) u kantonalnoj vlasti predvođeni premijerom Ružnićem nebrojeno puta do sada su pokazali da institucije Unsko-sanskog kantona posmatraju i koriste isključivo kao sredstvo za formiranje stranačke vojske i ostvarenje ličnih interesa, saopćeno je danas iz Kantonalnog odbora SDA Unsko-sanskog kantona.
10.08.2021. u 10:41
get url
text

Ipak, kako navode u saopćenju, posljednji potezi ukazuju i na otvoreno degradiranje Vlade USK i njenih institucija kako na domaćem, tako i na međunarodnom planu. Tako se smijenjeni ministar privrede USK Nijaz Kadirić (čelnik NES-a u Sanskom Mostu) jučer na društvenim mrežama pohvalio kako zajedno sa premijerom Ružnićem predstavlja potencijale Unsko-sanskog kantona u Emiratima.

- Dakle, iako je smijenjen zbog loših rezultata, što su otvoreno istaknuli još aktuelni partneri u vlasti NES-a, za rukovodstvo ove stranke on je očito ostao relevantan za oblast privrede isključivo iz razloga što je u međuvremenu potpisao pristupnicu Narodnom evropskom savezu (NES) - navode iz SDA.

Dodaju kako je besmisleno je da pored institucija nadležnih za ove aktivnosti, promociju krajiških potencijala preuzima bilo koja politička stranka.

- To je otvorena, beskrupulozna uzurpacija institucionalnog djelovanja za kojom u proteklih 25 godina nije posezala nijedna vlast u Unsko-sanskom kantonu.

Pitamo se kako reaguju potencijalni investitori u Emiratima kada im se gospodin Kadirić predstavi kao bivši ministar koji je razriješen dužnosti upravo na prijedlog premijera koji u tom trenutku sjedi pored njega u nadi da će nam osigurati investicije iz prekookeanskih zemalja?

Građanima kantona, medijima, opoziciji i strankama koje sudjeluju u vlasti je potpuno jasno da ovakav pristup ne samo da nam neće donijeti investicije, nego čak i nanijeti štetu. Ostaje nejasno čijim novcem se plaćaju ekskurzije NES-ovaca koje očito služe za zadovoljavanje sujeta u vlastitim redovima? - navodi se u saopćenju iz SDA USK.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.