open-navfaktor-logo
search
Reakcija
SDP: Bajrović i Suljagić su ispravili insinuaciju o neprisustvu Bećirovića sjednici
SDP se osvrnuo na istupe nekadašnjih članova te stranke, Reufa Bajrovića i Emira Suljagića koji su, kako su kazali, napisali insinuaciju o neprisustvu Bećirovića sjednici, ali su se, dodaju, vrlo brzo nakon toga ispravili
05.09.2018. u 16:11
get url
text
Denis Bećirović i Nermin Nikšić

Socijaldemokratska partija (SDP) se obratila redakciji Faktora povodom teksta "Bajrović i Suljagić o Bećirovićevom nedolasku na sjednicu: Kad god je stani-pani, Denis pani", u kojem je, tvrde, objavljena "brutalna neistina" da Bećirović nije prisustvovao sjednici.

- Radi se o notornim neistinama, lažima i kleveti, koje služe isključivo za nanošenje štete ugledu kandidata za člana Predsjedništva BiH Denisu Bećiroviću. Zgroženi smo postupkom i ovako perfidnim pokušajem diskreditacije, pogotovo što je ovu neistinu bilo lako provjeriti prije nego ste je objavili – poručuju iz SDP-a.

Zatim su se osvrnuli na istupe nekadašnjih SDP-ovaca, Reufa Bajrovića i Emira Suljagića, koji su, kako su kazali, napisali insinuaciju o neprisustvu Bećirovića sjednici, ali su se, dodaju, vrlo brzo nakon toga ispravili.

Bajrovićevi i Suljagićevi istupi na društvenim mrežama, na koje se Faktor pozvao i koje je priložio uz tekst, su preneseni u izvornoj formi te nikakve naknadne korekcije, koje u SDP-u spominju, nisu primjetne.

Ono što jeste primjetno je SDP-ovo ignoriranje dijela teksta u kojem se govori o Zakonu o prebivalištu BiH. Provjerili smo ponovo rezultate glasanja i ništa se nije promijenilo. I dalje se transparentno vidi da su Denis Bećirović i njegove kolege iz SDP-a glasali za Dodikov Zakon o prebivalištu BiH, koji je nanio najveći poslijeratni udarac povratnicima u entitet RS.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.