open-navfaktor-logo
search
Kršo (nije)potpisao
SDP Foča tvrdi da su lažno optuženi za izborne malverzacije
Rukovodstvo SDA Foča lažno je optužilo OO SDP Foča, a u vezi s navodima da potpisi povratničke porodice Kršo falsifikovani u formularima predatim Centralnoj izbornoj komisiji, tvrde iz SDP-a Foča.
22.09.2020. u 11:46
get url
text

- U toku jučerašnjeg dana je na adresu OO SDP Foča dostavljena ovjerena izjava Kršo Nedžada iz koje je vidljiva istinitost njegove podrške date kandidaturi SDP Foča na izborima 2020. godine, kao i način na koji je isti izmanipulisan od strane pojedinaca iz rukovodstva fočanskog SDA.

Ono što je još nepoznanica jeste kako su pojedini mediji i portali došli do obrazaca za prikupljanje potpisa podrške što je grubo kršenje izbornog procesa. Nadamo se da će nadležne institucije ubrzo i to otkriti.

SDPBiH insistira da se provede istraga i utvrdi ko je u CIK zloupotrijebio svoje ovlasti. Naši zastupnici su podržali personalne promjene u CIK-u nadajući se kako će to doprinijeti sprečavanju ovakvih pojava. Ako se ne otkriju odgovorni onda je očito kako će sada samo druge stranke zloupotrebljavati CIK.

Zabrinjava činjenica da SDA Foča kandidaturu SDP-a Foča, kao i podršku koju imamo od strane povratnika među kojima su i neki članovi SDA, smatra razbijanjem bošnjačkog jedinstva i izdajom.

Očito je kako je fočanska SDA, radi lakšeg manipuliranja, to bošnjačko jedinstvo razbila na najsitnije komadiće što im se vraća kao bumerang. Ne iznenađuje strah od gubitka vlasti u Foči, koji pokazuje SDA Foča, jer gubitkom vlasti i pozicija koje sada ima neće moći prikrivati neregularnosti i netransparentnost, kako u svom radu, tako i u okviru Koordinacije Naša Foča.

VEZANI TEKST - Povratnik iz Foče prijavio SDP: U obrascima CIK-a falsifikovali potpise porodice Kršo?!

O svim spomenutim neregularnostima bit će obaviješteni CIKBiH, SIPA, Tužilaštvo BiH, RAK BiH kao i ostale nadležne institucije.

Posebnu pažnju ćemo posvetiti inicijatorima i tvorcima ove hajke i medijskog blaćenja SDP Foča tj. dvojici najviših rukovodilaca SDA Foča.

Ovim putem napominjemo da ćemo svim sredstvima, uključujući i pravne, zaštititi integritet i ljudskost Nedžada Krše, ali i svih onih koji se budu našli pod prijetnjama i ucjenama SDA u Foči - navodi se u saopćenju Općnska organizacije SDP-a Foča. 

Uz saopćenje je dostavljena i izjava koju je, kako se tvrdi, svojeručno napisao Kršo. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.