open-navfaktor-logo
search
O današnjem zasjedanju
SDS: Nepotrebna posebna sjednica za pitanje koje nije od interesa za RS
SDS će učestvovati u današnjoj posebnoj sjednici Narodne skupštine RS-a, ali neće podržati zaključke o pokretanju vitalnog entitetskog interesa, poručili su danas iz ove stranke.
07.09.2020. u 08:54
get url
text

Narodna skupština danas bi na posebnoj sjednici trebalo da razmatra Prijedlog odluke o potvrđivanju izjave člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika po kojoj je Odluka o odobravanju zaključivanja Memoranduma o razumijevanju između CIK-a BiH i Međunarodne fondacije za izborne sisteme (IFES), veoma štetna po vitalne interese RS-a.

- Smatramo da je zakazivanje posebne sjednice i pokretanje vitalnog interesa za ovaj memorandum potpuno nepotrebno i to ćemo jasno reći na zasjedanju. Smatramo da onaj ko želi poštene izbore ne pokreće vitalni interes za ovo pitanje, a onaj ko se boji kontrole i želi da dalje krade, pokreće. Radi se o međunarodnoj organizaciji, jednoj od najkredibilnijih. U BiH je od 1996. godine, a intenzivnije od 2000. Imaju resurse i stručnjake. To je odlična prilika da pokušamo smanjiti izborne prevare i zloupotrebe - kazao je danas Mirko Šarović, predsjednik SDS-a.

On je istakao da "SNSD i njegovi trabanti na ovako benignom pitanju pokreću vitlani interes, izmišljajući nepostojeće neprijatelje".

- Ovo je nepotrebno trošenje vremena i resursa za pitanje koje ne zaslužuje da bude pokrenuto kao pitanje od vitalnog nacionalnog (entitetskog, op. r.) interesa za RS-a - istakao je Šarović.

Šef Kluba zastupnika SDS-a Miladin Stanić je poručio da su se posebne sjednice NSRS-a pretvorile u cirkus Milorada Dodika.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.