open-navfaktor-logo
search
Napustili NSRS
SDS: Ovo je najveća izdaja otkad postoji RS, prodali smo NATO-u dio imovine
Ovo je još jedna prevara Milorada Dodika, rekao je Stanić
24.12.2019. u 12:27
get url
text

Šef Kluba zastupnika SDS-a Miladin Stanić kazao je danas da će SDS koristiti dozvoljena sredstva u daljem radu u NSRS, te da će tražiti da se istraži zašto je dostavljen falsifikovan dokument Program reformi BiH na jučerašnju posebnu sjednicu skupštine RS-a. Njihovi zastupnici napustili su sinoćnje burno zasjedanje NSRS-a.

- Koristit ćemo demokratske oblike borbe – rekao je Stanić.

Ocijenio je da je posebna sjednica protekla u neredu, a da su oni dolaskom u salu znali da im vlast nudi prevaru u formi falsifikovanog dokumenta.

- Neodgovorna vlast nam je donijela dokument koji ne odgovara originalu. Ne može se raspravljati o onome što nije realno napisano. Dokument je imao propuste. Ovo je najveća izdaja od kada postoji RS. Prodali smo NATO-u dio imovine, perspektivnu i neperspektivnu vojnu imovinu - rekao je Stanić.

On je podsjetio na izjave šefa Kluba zastupnika SNSD-a Igora Žunića da će dokument prvo ići pred NSRS, pa tek onda u Brisel.

- Ovo je još jedna prevara Milorada Dodika. Ovaj dokument direktno nas vodi u NATO i zato smo tako reagovali, a voljeli bismo da nismo morali. Institucije i građani su isključeni iz odlučivanja o ulasku u NATO – istakao je Stanić.

On je poručio da je SDS za neutralnost i da RS treba da prati put Srbije.

Potpredsjednica NSRS Sonja Karadžić – Jovičević (SDS) ocijenila je da je jučerašnja sjednica pokazala sav besmisao njenog održavanja.

- Što se tiče atmosfere, jasno je da opizicija nije imala ni prostora ni vremena da iskaže stavove. Jasno je da zastupnici opozicije nisu više imali koristi da i dalje učestvuju u radu NSRS. Vidjet ćemo šta će se dalje dešavati sa našom i sudbinom ovog dokumenta – kazala je Karadžić – Jovičević.

Ona je ocijenila da skupštinski poslovnik ima nedostatke, a kazala je i da treba postaviti pitanje zašto ona sinoć nije dobila priliku da vodi skupštinu RS "ni jedan minut".

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.