open-navfaktor-logo
search
Predsjedništvo BiH
SDS poslao podmladak Dodiku pod prozor
Sa više od 40 hiljada potpisa poručili su Miloradu Dodiku da "donošenje odluka u tajnosti neće biti politička praksa u budućnosti"
20.12.2019. u 13:49
get url
text

Mladi iz Srpske demokratske stranke (SDS) danas su na protokol Predsjedništva Bosne i Hercegovine predali potpise građana Republike Srpske sakupljene tokom inicijative "Imam pravo da znam!" sa zahtjevom za hitnim objavljivanjem dokumenta Program reformi BiH koji je usvojilo Predsjedništvo BiH.

Također, traže i sazivanje posebne sjednice Narodne skupštine Republike Srpske, koja treba da prije slanja dokumenta u sjedište NATO-a u Briselu, kako smatraju da da svoj stav o navedenom dokumentu.

- Skupili smo 40.171 potpis građana RS-a sa jasnim zahtjevom da se objelodani Program reformi BiH koji je potpisao član Predsjedništva BiH Milorad Dodik - potvrdio je novinarima predsjednik Aktiva mladih SDS Darko Berjan uoči predaje kutija s potpisima.

Mladi SDS-a, koji su pokrenuli inicijativu "Imam pravo da znam!", pitaju se "da li će njihov novac iz uplaćenih poreza odlaziti na nabavku naoružanja i finansiranje vojske, te da li će naši vojnici morati da ratuju u tuđim državama za tuđe interese?".

- Ovo su sve pitanja koja su od javnog interesa za sve građane Republike Srpske i cijele BiH jer to tiče naše budućnosti, kao i budućih generacija – istakli su mladi iz SDS-a.

Sa više od 40 hiljada potpisa poručili su Miloradu Dodiku da "donošenje odluka u tajnosti neće biti politička praksa u budućnosti" jer će oni na to uvijek odgovoriti inicijativama poput ove "Imam pravo da znam!".    

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.