SEAT Ateca vozače ostavlja bez daha

Objavljeno: 19.03.17 u 10:25

SEAT Ateca, kao prvi SUV model brenda, već je dobio titulu ‘Best buy car u Europi za 2017. godine’. Dizajn, udobnost, lakoća vožnje, omjer vrijednosti i cijene te razvijena prodajno-servisna mreža, sve to ovaj automobil čini najisplativijom opcijom za kupce.

Zbog svega toga je u okviru izbora Autobest 2017. dobila međunarodno priznanje kao Best Buy automobil u Europi za 2017. godinu. SEAT Ateca prvi je španjolski SUV u povijesti. Na prvi pogled izgleda moćno i snažno, s prepoznatljivim Seatovim dizajnerskim smjernicama, poput prednje rešetke hladnjaka ili svjetala.

Osim izgleda, najveća njena prednost jeste to što ima VW komponente. Podvozje, motore, mjenjače, pa i ostalu tehniku dijeli s Tiguanom. Iako nešto kraća od njega, nudi mnogo mjesta na stražnjim sjedalima i prtljažnik od 510 litara. Za pogon je zadužen 1,6 TDI koji razvija 115 KS. Dovoljno je snažan za ovaj auto, a to potvrđuju i vrlo dobre performanse, dok je s potrošnjom od šest litara i prilično štedljiv.

U vožnji Ateca oduševljava. Direktan i komunikativan upravljač, precizan mjenjač sa šest brzina i sposoban ovjes, čine Atecu zabavnijom od gotovo svih konkurenata. U zavoju nema naginjanja, a ponašanje više podsjeća na sportski kompakt nego na SUV.