open-navfaktor-logo
search
Vanredno u Slobodi
Šećerbegović: Fudbaleri u Premijer ligi BiH zaštićeni više od ljekara, profesora, rudara
Fudbalerima Slobode duguju se tri, a ne pet plaća, kako kruži priča Tuzlom, poručeno je sa današnjeg vanrednog obraćanja javnosti čelnika Crveno-crnih.
13.04.2022. u 11:20
get url
text

Crveno-crni će sutra dobiti novu isplatu, tako da će im se dugovati dvije mjesečne naknade.

- Fudbaleri Premijer lige su najzaštićenija branša u državi. Ne može im se ostati dužan. Do aprila se zbog licence mora sve isplatiti. Bolje su zaštićeni od ljekara, profesora, rudara - rekao je Elmir Šećerbegović, predsjednik kluba uz poruku "da svakog aprila krene ofanziva".

Šećerbegović očekuje da Sloboda na Prvostepenoj komisiji dobije licencu za učešće u Premijer ligi BiH naredne sezone i da klub stoji bolje nego prije tri godine.

On je dodao da je prošle godine na konto kluba leglo 1,8 miliona KM i da je od toga menadžment "donio" skoro milion KM.

Šećerbegović je rekao da niko u klubu ne može računati da dođe presuda od Mahira Karića iz 2016. godine, šestocifren iznos od Mensura Alića, bivšeg člana uprave...

- Anela Topuzovića, koji nije odigrao niti minute 50.000 KM, nije on kriv. Doprinosi za Mirzu Čejvnaovića 20.000 KM iz 2012. Sve je to došlo i sve je plaćeno - poručio je predsjednik kluba.

- Da nema tih stvari, imali bismo bolje uslove, bolju ekipu.

Nino Džambić, član Uprave kazao je kako je dogovor s fudbalerima da se plaće isplaćuju svakih 45 dana i da se taj tempo poštuje.

Trenutni dug kluba je skoro tri miliona maraka.

- Teško je dovesti igrače u klub koji nema redovnu plaću. Doveli smo što smo mogli, možda nismo pogodili. Razumijem igrače, treba ih podržati. Potrudit ćemo se da pustimo plaću u narednih par dana. Od devet mjeseci, sedam će biti plaćeno. Moramo stati uz igrače, stručni štab i Slobodu. Odgovorno tvrdim da nećemo ispasti iz lige. Upali smo u loš niz, zbog čega je prvi zaplatio trener. Stavili smo našeg najperskepktivnijeg trenera, priključili smo Crnogorca i Jahića - rekao je Džambić.

- Momci moraju zapeti već od Posušja i Leotara, da se borimo za bolji plasman i zbog finansija.

Džambić je otkrio da klub u zimskoj pauzi nije uspio dovesti igrače koje je želio.

- Zvali smo Obradovića, Štilića, Juričića. Neki su preskupi, neki neće da dođu. Bili smo spremni da odriješimo kesu jer smo se nadali Evropu kroz Kup.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.