open-navfaktor-logo
search
Trogodišnja saradnja
Sedam igrača Akademije FK Sarajevo potpisalo profesionalne ugovore
Sedam igrača Akademije Fudbalskog kluba Sarajevo potpisalo je  profesionalne ugovore s kojima ostaju dio Bordo porodice u naredne tri godine.
02.04.2022. u 10:15
get url
text

Riječ je o Hamzi Ljukovacu, Mihajlu Jovaševiću, Enedinu Mulaliću, Nerminu Bijelonji, Talhi Tabakoviću, Seidu Pramenkoviću i Armanu Šutkoviću.

Potpisivanju ugovora, koje je upriličeno u press salonu Svetozar Vujović, prisustvovao je šef Akademije Aleksandar Borojević.

- Iz razgovora s igračima, roditeljima i onima koji brinu o njihovim karijerama vidio sam da je veliko zadovoljstvo, privilegija i čast na njihovoj strani. Ispred Akademije želim da im čestitam na tom činu i da im kažem da smo ovdje za njih da im omogućimo što bolje uvjete za rad, a i navijačima i ljubiteljima bordo boje da poručim da je trajno opredjeljenje kluba upravo naša Akademija i mladići koji su ponikli u njoj - kaže Borojević.

Fudbalski stručnjak ističe da mladi igrači, bez obzira na to koliko su jaki, upravo prolaze kroz osjetljiv period života u kojem osjećaju sve veća očekivanja i pritisak.

- To je prijelazni period kada se od njih očekuje još više. Istakao bih da je jako važno pozvati ove mlade ljude na strpljenje, jer se prelazak iz juniora u seniore smatra jednim od najtežih perioda u karijeri fudbalera. Naš prioritet je jačanje igrača i kretanje prema prvom timu. Svojim radom i kvalitetom, koji će biti prepoznat, trebaju zaslužiti povjerenje trenera. Potpisivanje ovog ugovora za njih znači mnogo više rada, kao i jaču konkurenciju -  pojašnjava Borojević.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.