navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Od ponedjeljka do nedjelje

Sedam napitaka za sedam dana brzog mršanja i detoksikacije: Sami pripremite zdrave eliksire

Želite smršati i iz organizma izbaciti toksine!? Stručnjaci za zdravu prehranu predlažu sedam prirodnih napitaka za mršanje i detoksikaciju.  Njihov savjet je da jednu sedmicu posvetite svom zdravlju, promijenite režim prehrane, aktivirate se, a kao najbolji prirodni poticaj svakog jutra pripremite zdrav detoks napitak.

Objavljeno: 04.02.2020. u 14:59
get url
text

Evo šta trebate piti od ponedjeljka do nedjelje:

Ponedjeljak - voda sa sjemenom korijandera

Korijander je bogat vitaminima i mineralima, kao što su kalij, željezo, magnezij, kalcij, folna kiselina i vitamini A, K i C. Ova biljka pomaže da očistite tijelo od štetnih materijala, potiče mršanje i izbacivanje viška tekućine iz organizma.

Svakog ponedjeljka ubacite tri kašike sjemena korijandera u 750 ml vode. Pustite napitak da prokuha i pijte ga dok je topao.

Utorak - voda s piskavicom

Ovaj čudesni napitak čisti jetru i bubrege. Potopite sjeme piskvice u čašu vode, ostavite da odstoji preko noći i ujutro popijete na prazan želudac. Iskustva pokazuju da ovaj napitak pomaže da smršavimo, regulira nivo šećera u krvi i čuva štitnu žlijezdu.

Srijeda - medena cimet voda

Ako volite slatka pića, onda će vas ovaj eliksir za mršanje i detoksikaciju zaista oduševiti. Cimet i med čuvaju imunitet, sprečavaju prehlade, alergiju, holesterol i infekcije.

U čašu prokuhane vode dodajte pola kašičice cimeta, pa kada napitak dosegne sobnu temperaturu, dodajte kašičicu meda.

Četvrtak - Jeera limun voda

U 500 ml vode stavite kašiku sjemena kumina. Kada prokuha, iz napitka izvadite sjemenke, pa dodajte pola soka iscijeđenog limuna. Napitak možete piti tokom dana, a odličan je za smanjenje nadutosti, skidanje kilograma i reguliranje masnoća.

Petak – ayovan voda

Ayovan je indijska biljka koja je poznata po fantastičnoj moći ubrzanja metabolizma. U četiri šoljice prokuhane vodew ) dodajte sjeme ayovana i ostavite da odstoji 10 minuta. Procijedite napitak i pijte ga dok je topao.

Subota – vetiver voda

Korijen vetivera operite i prokuhajte. Napitak procijedite i pijte ga dok je mlak. Ovaj detoks eliksir odličan je za opuštanje, pomaže kod nesanice, potiče skidanje masnih naslaga i održava svježinu i elastičnost kože.

Nedjelja – topla limunova voda

Iscijedite limun u čašu mlake vode i popijte na prazan želudac. Ovaj napitak je dobro poznat kao stimulator za gubljenje viška kilograma, a unijet ćete i savršenu dozu vitamina C.

Savjet: djelotvornost ovih napitaka moguća je samo uz zdravu prehranu i tjelesnu aktivnost.