Sedam razloga zašto ga trebate piti: Zeleni čaj čudotvoran je za vaš organizam

Objavljeno: 15.04.17 u 11:26

Ukoliko želite organizam očistiti od toksina, odmoriti se od teške hrane, pokrenuti metabolizam i sačuvati svoje zdravlje, vaš sabornik u toj porbi svakako bi trebao biti zeleni čaj.

Donosimo vam nekoliko korisnih svojstava ovog veličanstvenog napitka.

Smanjuje rizik od raka

Antioksidansi u zelenom čaju su sto puta učinkovitiji od Vitamina C i 24 puta bolji od Vitamina E. To pomaže tijelu da štiti stanice od oštećenja za koje se vjeruje da su povezane sa rakom.

Razgrađuje masne naslage

Ako ste pojeli previše masne ili slatke hrane, šolja zelenog čaja smanjuje štetne posljedice kaloričnog obroka. Za to je prije svega zaslužan katehin koji potiče razgradnju neželjenih masnih naslaga.

Ubrzava metabolizam

Kalorije se brže troše uz zeleni čaj. Istraživanja su pokazala da osobe koje redovno piju zeleni čaj dnevno potroše šest posto više kalorija od osoba koje ga ne konzumiraju.

Smanjuje glad

Zeleni čaj nivo inzulina drži pod kontrolom, što znači da je i nivo šećera u krvi stabilan pa tijelo traži manje slatkiša. Glad smanjuje i ugodna toplina čaja.

Smanjuje celulit

Kako je zeleni čaj antioksidans koji potiče izlučivanje štetnih tvari a kožu čini glatkom i čvrstom, pomaže i u smanjenju celulita. Proces je posebno učinkovit u kombinaciji s fizičkim aktivnostima. .

Pomaže probavi

Ako vas muče probavni problemi, popijte veliku šolju zelenog čaja s nekoliko kapi limuna. Čaj je učinkovit i u slučaju zatvora.

Razbuđuje

Zeleni čaj osvježava organizam, podiže raspoloženje i stimulira cirkulaciju.