Fudbaleri Širokog Brijega u posljednjoj utakmici pred odlazak na reprezentativnu pauzu doživjeli su težak domaći poraz.

Pred domaćom publikom u derbiju 8. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine savladao ih je Željezničar sa 3:0, a susret je sa tribina pratio i novi trener Širokobriježana, Goce Sedloski.

- Drago mi je što sam došao u Široki Brijeg. Ranije sam već bio tu ali kao igrač Dinama i sjećam se stadiona. Želio bih zahvaliti sportskom direktoru Šiliću kao i Upravi kluba što su pokazali povjerenje u mene - rekao je novi trener Širokog Brijega Goce Sedloski na službenom predstavljanju.

Sedloski se osvrnuo i na ekipu te na posljednju utakmicu u kojoj je njegov novi klub doživio visok poraz.

- Bilo je i dobrih i loših stvari u utakmici sa Željezničarom. Želio bih gledati samo pozitivne stvari, a to su svakako navijači. Oduševio sam se kako su navijali tokom cijele utakmice i bodrili ekipu. No, nažalost dogodio se poraz ali to je fudbal. Polako dobivamo sliku na treninzima ko može koliko i nadam se da ćemo brzo izaći iz krize. Igračima sam rekao da svi počinju od nule - kazao je Sedloski.

Novi trener Širokog Brijega je istaknuo da je reprezentativna pauza došla u pravo vrijeme kako bi što bolje upoznao ekipu te da će "šansu da se dokažu dobiti svi, a oni koji budu najbolji će i igrati, a ko neće raditi za ekipu i za kolektiv taj nije za klub".

Što se tiče promjena i eventualnih pojačanja Sedloski je rekao da trenutna ekipa ostaje do zimske pauze i da treba što bolje raditi da bi ostala na vrhu, a zatim se kvalitetno pojačati kako bi Širokobriježani izborili Europu.