Zenički premijerligaš, nakon jučerašnje odluke Kriznog štaba civilne zaštite Federacije Bosne i Hercegovine da sportskim klubovima odobri početak treniranja, nastoji se što bolje organizirati u vanrednim okolnostima zbog pandemije koronavirusa.

- Upravo razgovaram sa Seferovićem i dogovaramo se o početku trenažnog procesa. Međutim, tek nakon sutrašnjeg sastanka sa gradonačelnikom Fuadom Kasumovićem moći ću definitivno reći da li će u ponedjeljak biti održana prozivka i da li će ekipu voditi kondicioni trener Seferović i trener golmana Hodžić. Oni imaju važeće ugovore, cijelo su ovo pandemijsko vrijeme bili u kontaktu s igračima - organizirali trenažni proces i najbolje znaju stanje igrača. Što je još važnije, voljni su pomoći Čeliku - ističe Bradarac.

Napominje da će, s obzirom na to da Seferović i Hodžić ne posjeduju Profi licencu, ako se nastavi takmičenje, na klupi morati sjediti i Pavle Skočibušić. 

-Skočibušić je trener Omladinskog pogona, znam da ima puno obaveza, ali morat će neko iz omladinskog pogona "pružiti ruku" Seferoviću i Hodžiću. Ako se bude radilo u grupama, kao što se predlaže, samo njih dvojica neće moći raditi toliko posla - ističe Bradarac.

Zenički klub, koji je prije dvije sedmice ostao bez investitora i predsjednika Aydina Olguna, bez podrške Grada Zenice teško će moći osigurati i oko 12.000 KM za testiranje igrača i ostalog osoblja na Covid-19, koliko će im, kako napominje Bradarac, biti potrebno za testiranje.

- Svi klubovi pa tako i mi dobili smo prijedlog FK Željezničar da se očitujemo o nastavku prvenstva. Međutim, tu ću odluku prepustiti da donesu naši treneri, jer oni najbolje znaju šta im odgovara i šta mogu - kaže Bradarac.