open-navfaktor-logo
search
Reprezentativac Švicarske
Seferović: Sretan sam što ću predstavljati moju zemlju u Kataru
Reprezentativac Švicarske i napadač turskog Galatasaraya Haris Seferović uzbuđen je što će po drugi put učestvovati na Svjetskom prvenstvu.
19.11.2022. u 14:45
get url
text

Seferović je u razgovoru za "GS TV", zvanični tv. kanal Galatasaraya, kazao da je sretan što će imati priliku da ponovo predstavlja Švicarsku na SP-u.

- To nije turnir na kojem svako može učestvovati. Sretan sam što ću predstavljati moju zemlju. Učinit ću sve što mogu, i moj tim će to učiniti - rekao je Seferović, napadač porijeklom iz Bosne i Hercegovine.

Podsjetio je da Svjetsko prvenstvo u fudbalu prvi put počinje u novembru.

- Bit će to pomalo čudno i drugačije. Jer to je takmičenje koje je inače počinjalo na kraju sezone, a sada ipak moramo da se prilagodimo. Naravno, nemamo drugog izbora. Turnir se igra u jednoj lijepoj zemlji gdje je i vrijeme također lijepo - kazao je Seferović.

Ocjenjujući grupu u kojoj se nalazi Švicarska, 30-godišnji napadač je rekao da je grupa teška.

- Jasno je po reprezentacijama. Tu je Brazil. Bit će teško, ali trebamo uživati. Naš cilj je naravno da prvo prođemo grupu, da budemo prvi ili drugi u grupi, a onda da vidimo koliko daleko možemo ići - rekao je.

Reprezentacija Švicarske se nalazi u grupi G sa Brazilom, Kamerunom i Srbijom.

Švicarska će u prvom meču odmjeriti snage s Kamerunom u četvrtak, 24. novembra.

Ukupno 32 reprezentacije takmičit će se na jednom od najvećih sportskih događaja na svijetu. Predstojeće Svjetsko prvenstvo održavat će se od 20. novembra do 18. decembra i bit će otvoreno utakmicom Katar - Ekvador koja počinje sutra u 17 sati po srednjeevropskom vremenu.

Francuska brani naslov prvaka svijeta.
 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.