open-navfaktor-logo
search
Sarajevo
Šefik Džaferović obišao kapitalne projekte koji se grade u općini Centar
Predsjedavajući Šefik Džaferović i načelnik Nedžad Ajnadžić posjetili lokacije na kojima je u toku realizacija kapitalnih projekata Općine Centar.
10.09.2020. u 13:44
get url
text
Ajnadžić i Daferović

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Šefik Džaferović sa delegacijom Općine Centar predvođenom načelnikom Ajnadžićem posjetio je danas lokacije na kojima se trenutno realizuju kapitalni infrastrukturni projekti u općini Centar.

Posjeta je započeta polaganjem cvijeća i odavanjem počasti na centralnom spomen-obilježju poginulim maloljetnim borcima Armije i MUP-a Republike BiH. Nakon toga cvijeće je položeno i na bistama Paddya Ashdowna, Aloisa Mocka i Tadeusza Mazowieckog u Alipašinoj ulici.

U neposrednoj blizini predsjedavajući Džaferović i načelnik Ajnadžić sa saradnicima su posjetili gradilište gdje je u toku izgradnja Evropske kuće kulture i nacionalnih manjina, a zatim u naselju Šipu i gradilišta osnovne škole i objekta u kojem će biti smještene 23 porodice "ruševinaca“.

Na kraju su predsjedavajući Džaferović i načelnik Ajnadžić u ulici Patriotske lige otvorili Centar za zdravo starenje koji je smješten u nedavno izgrađenom vrtiću "Razigrani dani", navodi se u saopćenju Općine Centar.

- Najdraže mi je kada odlazim u lokalne zajednice širom BiH jer tu se odvija život. Danas smo vidjeli veliku posvećenost načelnika Ajnadžića i rukovodstva ove lokalne zajednice na stvaranju što je moguće boljih uvjeta za život svih generacija i svih ljudi koji žive u Centru - istakao je Šefik Džaferović, predsjedavajući Predsjedništva BiH.

Načelnik Ajnadžić se zahvalio predsjedavajućem Džaferoviću na posjeti općini Centar.

- Iskoristili smo priliku da upoznamo predsjedavajućeg Džaferovića sa projektima koje realizujemo. Posjetili smo lokacije gdje je u toku realizacija projekata, a koji su jako značajni za našu lokalnu zajednicu. Na kraju smo otvorili i četvrti po redu Centar za zdravo starenje čime pokazujemo zahvalnost onima koji su stvarali Bosnu i Hercegovinu i našu lokalnu zajednicu - kazao je Ajnadžić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.