open-navfaktor-logo
search
Predstavljen program
Sejo Sexon najavio doček Nove godine: Tuzla je naš drugi dom, naš drugi grad
Tuzlake i njihove goste u novu 2023. godinu uvest će kultni sarajevski bend Zabranjeno pušenje. Novogodišnji program u Tuzli danas je predstavljen u Ateljeu "Ismet Mujezinović", a centralni događaj bit će koncert u novogodišnjoj noći na Trgu slobode.
26.10.2022. u 15:53
get url
text
Davor Sučić alias Sejo Sexon

- Ko igra za raju i zanemaruje taktiku, završava u nižerazrednom Vratniku. Mi hoćemo da igramo za raju, ali da pri tome ne zanemarimo taktiku. Imat ćemo mjesec dana u toku zime sadržaje, a to su drvene kućice na Trgu slobode, koje su prilika za poduzetnike, a finale je Nova godina i nastup Zabranjenog pušenja - rekao je gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović, koji je istakao da je Tuzla 2001. imala tri hotela, a sada ima 60 registriranih hotela i motela.

Davor Sučić alias Sejo Sexon danas je istakao da je Zabranjeno pušenje u Tuzli na svom terenu.

- Tuzla je naš drugi dom, naš drugi grad, mjesto u kojem, poslije Sarajeva, imamo najveću i najbrojniju publiku i najduži kontinuitet nastupa. Nadam se da će nas poslužiti vrijeme, mada Tuzlaci znaju da mi znamo pokisnuti, tako da dok god je tu publika, mi se nećemo povući - rekao je Sejo Sexon.

On je najavio da će repertoar biti napravljen tako da budu zadovoljne sve generacije.

Javni doček Nove godine u Tuzli organizira Gradska uprava i lokalna Turistička zajednica. Kao uvod u Zabranjeno pušenje, 31. decembra nastupit će tuzlanski bend Big brother, a poslije njih Adie Šoše sa bendom Amila Loje. Zabava na Trgu slobode planirana je i 1. januara, a tada nastupaju bend Divan, Pochko i New primitives i Amel Ćurić sa bendom.

Doček dječije Nove godine tradiocionalno je planiran na Trgu slobode 31. decembra u 12 sati.

- Siguran sam da će aktivnosti tokom decembra, pa sve do 7. januara, privući veliki broj posjetilaca u naš grad. Mi želimo promovirati naš grad i njegove vrijednost te biti partneri privrednicima i poduzetnicima. Način za to je manifestacija Zima u Tuzli koju organizira Turistička zajednica Grada Tuzle - rekao je Zijad Lugavić, pomoćnik gradonačelnika za ekonomski razvoj, poduzetništvo i poljoprivredu.

Koliko će koštati novogodišnji program u Tuzli, kako je danas rečeno, bit će poznato nakon što bude zatvorena finansijska konstrukcija, odnosno kada Gradsko vijeće donese rebalans budžeta za ovu godinu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.