open-navfaktor-logo
search
Lider kultnog benda
Sejo Sexon: Željko Joksimović će nam biti dobra predgrupa
Nadam se da ćemo svi opravdati poziv saveznog kapitena i ostaviti srce na terenu, kao i da će biti lijep dan, kaže lider Zabranjenog pušenja
08.11.2019. u 14:50
get url
text

Prve noći 2020. godine ispred Vječne vatre nastupit će Zabranjeno pušenje, a lider kultnog benda Davor Sučić alias Sejo Sexon nije krio oduševljenje zbog ovog velikog koncerta.

- Mi smo hroničari ovog grada. Cijelu karijeru i rad bazirali smo sa ovim ulicama, ovim ljudima i ovim pričama, pa bih svoja autorska prava trebao svake godine podijeliti sa ovih 500.000 Sarajlija, taksista, konobara, prijatelja, komšija... Utoliko je teže i zavidim Željku. On će biti dobar i drag gost, a ja ću pred sobom imati sve ljude koje sam opjevao i od kojih me neki još traže po gradu. Ovo će zvučati kurtoazno i uvlakački. Poslije 35 godina karijere, bez obzira na to je li u pitanju godišnjica benda, Nova godina ili praznik, Sarajevo mi je uvijek koncert pred koji nikad ne spavam. Taj kompleks nisam skinuo s duše i meni će to biti jedno posebno uzbuđenje. Nadam se da ćemo svi opravdati poziv saveznog kapitena i ostaviti srce na terenu, kao i da će biti lijep dan. Evo imamo i dobru predgrupu. Nadam se da će prvog publika biti prilično pripita pa neće primijetiti greške koje ćemo praviti. Jako smo počastvovani Željkovim nastupom. On je jedan od najvećih performera u regionu. Njegov šou nikada ne omane i on uvijek dođe sa obrazom - kazao je Davor Sučić na današnjoj press konferenciji u Vijećnici.

Željko Joksimović će, podsjetimo, u Sarajevu pjevati za najluđu noć.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.