open-navfaktor-logo
search
Burno na sjednici
Seksističke izjave Ilije Tamindžije u NSRS-u, Ljubiša Krunić ga pozvao "na megdan"
On je tokom rasprave, između ostalog, kazao Jeleni Trivić da je zaljubljena u svog partijskog kolegu Draška Stanivukovića
23.10.2019. u 15:25
get url
text

Oštre polemike u skupštini RS-a, koje su gotovo svakodnevna praksa entitetskog parlamenta od početka ovog saziva, danas su eskalirale uvredljivim i seksističkim izjavama SNSD-ovog zastupnika Ilije Tamindžije. On je tokom rasprave, između ostalog, kazao Jeleni Trivić (PDP) da je zaljubljena u svog partijskog kolegu Draška Stanivukovića.

-Sram da vas bude. Ja sam majka dvoje djece i supruga Dejana Trivića. Za ovo što ste iznijeli, razgovarat ćete sa mojim suprugom – rekla je Trivić.

Stanivuković je ovakve izjave nazvao monstruoznim.

-Ovo gledaju njeni roditelji, djeca, suprug – dodao je Stanivuković.

U osudama su se pridružili drugi zastupnici opozicije, te je Davor Šešiš (SDS) zatražio Tamindžijino izvinjenje, dok je zastupnica Gordana Vidović ukazala da se najgrublje vrijeđaju žene i zatražila opomenu zastupniku SNSD-a. U zaštitu Trivić ustao je i Slaviša Krunić (PDP). Tokom njegovog obraćanja, Tamindžija mu je dobacivao "sjedi dolje."

- Tamindžija, sram vas bilo, nije vama ovo prvi put. To reći jednoj dami... Ti meni: "Sjedi dolje." Hoćeš da izađemo u skupštinski hodnik, hoćeš li na megdan? – kazao je Krunić.

Dok je potpredsjednica skupštine RS-a Željka Stojčić (SNSD), koja je u tom trenutku vodila sjednicu, tvrdila da nije čula Tamindžijinu uvredu, on sam je kazao da nikada ni sa kim nije imao ništa na ličnoj osnovi.

- Krenuo sam da kažem da je zaljubljena u njegove postupke, stavove, izlaganja...  – kazao je Tamindžija naknadno.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.