Selektor Austrije: BiH je rukometna nacija, ali...

Objavljeno: 16.06.17 u 16:02

Patrekur Johannesson, selektor rukometne reprezentacije Austrije, za internet stranicu austrijskog saveza kazao je da se raduje velikom duelu sa bh. rukometašima, te da je BiH rukometna nacija.

Austrijanci se nadaju trijumfu
Austrijanci se nadaju trijumfu

Austrija je trijumfom u Finskoj u petom kolu grupe 3 kvalifikacija za EURO 2018 osigurala mogućnost da se domogne drugog mjesta, koje vodi u Hrvatsku. Za to je Johannessonovim izabranicima potreban remi ili pobjeda, javlja Anadolija.

- Ostvarili smo cilj u Finskoj i pobijedili. Sada smo potpuno fokusirani na ključnu utakmicu. BiH je rukometna nacija. Imaju vrlo dobru rukometnu školu i dosta igrača koji igraju na međunarodnoj sceni. Gledao sam ih uživo u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2015. godine, kada su u baražu izbacili Island. To je tim koji ima puno toga za reći i veoma su dobra reprezentacija. Međutim, gledamo sebe. Sada je važno da se igrače brzo oporave, a na meni i stručnom štabu da pronađemo pravo rješenje za našu igru protiv BiH - kazao je Johannesson, te dodao:

- Ovakve utakmice kada je sve na kocki, treba shvatiti kao zabavu. Očekujem da naš tim izađe na teren punim plućima i sa mnogo samopouzdanja. Naš cilj je jasan, a to je da pobijedimo i plasiramo se na Evropsko prvenstvo.

I dok Austrijancima odgovara remi ili bilo kakva pobjeda, bh. tim samo trijumf vodi u Hrvatsku, gdje će se početkom naredne godine održati EP.

Utakmica šestog kola grupe 3 kvalifikacija za EURO 2018 između Austrije - BiH igrat će se u bečkoj dvorani Albert Schultz sa početkom u 20.25 sati, a pravdu će dijeliti Marek Beranowski i Bogdan Lemamowicz, sudije iz Poljske.

Poslije pet odigranih kola Španija je lider grupe sa maksimalnih deset bodova, slijede BiH i Austrija sa četiri, dok je Finska posljednja sa dva. Na EP u Hrvatskoj plasirat će se po dvije prvoplasirane reprezentacije iz svake od sedam kvalifikacionih grupa, te najbolja trećeplasirana.