open-navfaktor-logo
search
Naredni rival BiH
Selektor Finske vjeruje da Zmajevi još imaju šansi u kvalifikacijama za EURO
Fudbalska reprezentacija Finske 12. oktobra gostovati će na Bilinom polju u kvalifikacijama za EP
02.10.2019. u 13:53
get url
text

Selektor Finske Markku Kanerva jučer je objavio spisak fudbalera za kvalifikacione utakmice za EURO 2020 protiv BiH i Armenije.

Finska na Bilinom polju gostuje 12. oktobra, a selektor Finaca zna da u Zenici neće biti lako iako su Zmajevi izgubili šanse za plasman na EP kroz kvalifikacije, no čini se da Kanerva Zmajevima još daje određene šanse.

- Čeka nas vruće gostovanje. Ne znamo kakvo će vrijeme biti, ali će atmosfera biti užarena. BiH dobro igra na domaćem terenu, prije dvije godine u Zenici su remizirali sa Belgijom. Njima je to posljednja slamka spasa da se uključe u borbu za EURO - rekao je Kanerva.

Selektor Finaca govorio je i o Armeniji, koja je nedavno u Yerevanu porazila Zmajeve s 4:2, za koju smatra da je opasan tim.

- Bili su potcijenjeni. U martu smo igrali sa njima i vidjeli smo da posjeduju tehničke sposobnosti, da su brzi i vješti sa loptom. Statistika je pokazala da njihova pobjeda nad BiH nije bila slučajnost. Bili su prilično izjednačeni, ali su postigli više golova. Moramo biti oprezni s njima, posebno na kontranapadima - naglasio je finski selektor.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.