open-navfaktor-logo
search
Lino Červar
Selektor Hrvatske pohvalio Zmajeve: Rukomet je pokazao da živi država BIH
 BIlal Šuman je napravio dobru reprezentaciju, kazao je selektor Kauboja 
10.01.2020. u 12:46
get url
text

Lino Červar, selektor rukometne reprezentacije Hrvatske, dan nakon važne pobjede nad Crnom Gorom na otvaranju EURO 2020 u Grazu u kratkom razgovoru za Anadolu Agency (AA) istakao je da su njegovi izabranici u drugom poluvremenu pokazali da znaju igrati odbranu kojom se dobijaju utakmice.

Također, osvrnuo se i na selekciju BiH s kojom je Hrvatska u pripremnom periodu remizirala u Poreču, te istakao da je selektor Bilal Šuman složio jako dobru reprezentaciju, ali i što je još važnije, da su bh. rukometaši političarima u svojoj zemlji očitali lekciju.

Kauboji su se u četvrtak uvečer u duelu sa Crnogorcima neočekivano mučili u prvom dijelu. U napadu nisu imali rješenja za crnogorsku odbranu, a na drugoj strani njihovo najjače oružje nije najbolje funkcionisalo. No, u drugih 30 minuta sve je došlo na svoje mjesto i Hrvatska je pokazala zašto je rukometna velesila.

- Šuman je napravio dobru reprezentaciju. Kada čujem i pratim, naravno, kao i svi u rukometu, da imaju probleme oko finansija, oko svega, onda sam rekao da treba bolju artikulaciju napraviti, jer upravo sport, rukomet, je zapravo pokazao, da živi država Bosna i Hercegovina. Tu je bilo igrača iz Republike Srpske, iz hrvatskog dijela i Bosne. Oni su zapravo političarima očitali lekciju, ono što oni ne mogu, u sportu mogu i žalosno je da takvi nisu nagrađeni. Trebali su biti nagrađeni, oni su pokazali kako treba politiku voditi. Politika je vještina pomirenja ljudi, a ne vlasti - poručio je Červar.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.