open-navfaktor-logo
search
EURO
Selektor Orlova preuzeo krivicu za sramotu i kukavičluk: Igrači više ne žele igrati za Srbiju
Što se tiče ovog tunira, možda nemamo kvalitetu kao prije, kazao je Peruničić
13.01.2020. u 09:21
get url
text

Kolo prije kraja grupe i rasprodanog derbija s Hrvatskom, rukometaši Srbije na Evropskom prvenstvu ostali su bez šansi da prođu u narednu fazu takmičenja.

Zadnju utakmicu, bez rezultatskog značaja, odigrat će večeras protiv Hrvatske u Grazu (20.30 sati).

Takav rasplet teško je pao energičnom selektoru Srbije Nenadu Peruničiću, prekaljenom rukometašu Barcelone, Kiela, PSG-a i još niza evropskih klubova, legendi Zvezde i reprezentacije Jugoslavije za koju je zabio više od 500 golova.

Nakon poraza od Crne Gore, koji ih je izbacio s EURO-a, preuzeo je krivicu za sramotu i kukavičluk svoje reprezentacije.

S Hrvatskom se susreo u kvalifikacijama za EURO i još nije izgubio, ali večeras ga čeka drugačija partija protiv Line Červara, u najtežim danima njegove karijere u reprezentaciji.

- Željeli smo više, ali ovo je trenutno onoliko koliko možemo. Imali smo puno povreda, ali to je tako. Utakmica protiv Crne Gore bila je jako teška, a protiv Hrvatske ćemo dati sve od sebe da pobijedimo. Neće biti lako podići ekipu. Moram pronaći način. Što se tiče ovog tunira, možda nemamo kvalitetu kao prije. Jedan od problema su otkazi igrača koji više ne žele igrati za Srbiju. Za mene su igrači koji su ovdje najbolji zato što oni žele igrati za svoju zemlju. Od 2006. nam se to sve događa, negdje je rukomet izgubio tu draž u Srbiji. Bio je jedan od najpopularnijih sportova. Izgubili smo se u traženju talenata, ljudi misle da će to doći samo od sebe, no sad je drugo vrijeme i biznis je ključan. Djeca u Srbiji idu na košarku, odbojku i borilačke sportove. U moje vrijeme djeca su masovno dolazila na rukomet. Sad to više nikog ne zanima kod nas - kazao je Peruničić za Index.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.