open-navfaktor-logo
search
Emotivni Petrakov
Selektor Ukrajine: Pobjeda za one koji su prolili krv, za ljude u rovovima i bolnicama
Fudbalska reprezentacija Ukrajine plasirala se u finale baraža za Svjetsko prvenstvo 2022. godine nakon što je sinoć na Hampden Parku u Glasgowu savladala Škotsku sa 3:1.
02.06.2022. u 08:29
get url
text

Golove za Ukrajince postigli su Andriy Yarmolenko u 33, Roman Yaremchuk u 49. i Artem Dovbyk u 95. minuti, dok je jedini strijelac za Škote bio Callum McGregor u 79. minuti.

VEZANI TEKST - Velika pobjeda prkosne Ukrajine

Ukrajina će za posljednju evropsku kartu koja vodi na Mundijal u Katar igrati u nedjelju (5. juna), u Cardiffu protiv Velsa. Odmah nakon utakmice oglasio se i Oleksandr Petrakov, selektor Ukrajine.

- Ova pobjeda nije za mene i ekipu. Ovo je pobjeda za našu zemlju. Ovo je velika pobjeda za Ukrajinu. Bilo je ovo za sve koji su gledali od kuće, za ljude u oružanim snagama, za vojnike u rovovima i ranjene ljude u bolnicama.

Igrali smo za one koji su prolili svoju krv i za one koji pate u Ukrajini svaki dan. Napravit ćemo sve što treba protiv Velsa da ukrajinski narod učinimo ponosnim - rekao je Petrakov, koji je ispričao da su mu škotski navijači i prije utakmice poželjeli sreću, te im na tome zahvaljuje.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.