open-navfaktor-logo
search
Potvrdila Naša stranka
Selim Bešlagić odustao od pozicije zastupnika u Skupštini TK
Selim Bešlagić odustao je od pozicije zastupnika u Skupštini Tuzlanskog kantona (TK), saopćeno je na portalu Naše stranke čiji je bivši načelnik općine Tuzla član.
12.05.2021. u 21:53
get url
text

Odluka Selima Bešlagića o odustajanju od pozicije skupštinskog zastupnika u Skupštini TK, navode iz Naše stranke, izraz je njegovog već poznatog stava da političke pozicije treba prepustiti mlađima te da mu nakon višedecenijskog političkog angažmana treba mir i odmor.

Podsjećamo, Naša stranka trenutno je na vlasti u Tuzlanskom kantonu, zajedno sa SDP-om, PDA i SBB-om.

U Našoj stranci smatramo, navodi se dalje, da gospodin Bešlagić ima i snagu i volju i znanje da za svoju Tuzlu i cijelu Bosnu i Hercegovinu još mnogo toga dobrog učini i kroz politiku, ali ga, također, u potpunosti razumijemo i ni na koji način nemamo namjeru osporavati njegovu odluku.

- Na Bešlagićevo mjesto u Skupštini TK doći će Amra Nadarević-Vodenčarević, ugledna doktorica, oftalmolog, dugogodišnja članica Naše stranke za koju ne sumnjamo da će biti dostojna zamjena za veličinu kakva je Selim Bešlagić te da će građani Tuzlanskog kantona u njoj imati svoj glas jednako kao što je to u Skupštini bio i njen prethodnik - navodi se u saopćenju na web stranici Naše stranke.

Bešlagić, dodaje se u stranačkom saopćenju, ostaje član Naše stranke i iskreno će nas radovati svaki njegov savjet i pomoć jer govore neprocjenjivo bogatim političkim i životnim iskustvom.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.