open-navfaktor-logo
search
Premijer liga
Selimović podnio ostavku: Olimpik ostao bez trenera
Esad Selimović podnio je danas ostavku na mjesto šefa stručnog štaba FK Olimpik.
16.11.2020. u 16:40
get url
text

Odluku o odlasku sa pozicije šefa struke donio je nakon razgovora sa čelnim ljudima kluba. Povod za ovakvu odluku bila je loša bodovna situacija kluba sa Otoke, ali i želja da se nešto promijeni u samoj ekipi.

- U prethodnih sedam dana smo analizirali urađeno u periodu koji je iza nas. Prihvatili smo se posla u teškom trenutku, napravili neke dobre stvari, osvojili bodove koje Olimpik ima na svom kontu trenutno, ali smo imali i rezultatskih podbačaja. Bilo je teško podići ekipu nakon lošeg niza na startu prvenstva, ali ipak smo uspjeli da se približimo ekipama koje su ispred nas trenutno na tabeli. Nakon analize i razgovora sa ljudima iz kluba, odlučili smo se na rastanak, sa željom da neko novi napravi pozitivni šok i pokuša ekipi dati dodatni impuls i na taj način izbori osnovni klupski cilj za ovu sezonu, a to je opstanak u društvu najboljih - rekao je Selimović, koji je poželio sreću igračima koje je vodio, ljudima iz kluba kao i njegovom nasljedniku koji bi trebao biti imenovan u narednih par dana.

Selimović je Olimpik vodio u devet utakmica ove sezone, a ostvario je učinak od dvije pobjede, jedan remi te šest poraza.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.