open-navfaktor-logo
search
Sarajevo
Seminar za nastavnike i evaluacijski sastanak u vezi projekta "Moj izbor je turski"
Projekat je počeo sa 1.048 učenika da bi u školskoj 2018./19. godini taj broj iznosio 8.522 učenika u 159 osnovnih i srednjih škola u BiH u kojima se izučava turski jezik
Nedim Pobrić
23.08.2019. u 14:13
get url
text

Institut "Yunus Emre Sarajevo" od školske 2011./12. godine vodi projekat “Moj izbor je turski“ u sklopu kojeg se u državnim školama u BiH izučava turski jezik kao drugi strani izborni predmet, prenosi Anadolu Agency (AA).

Projekat je počeo sa 1.048 učenika da bi u školskoj 2018./19. godini taj broj iznosio 8.522 učenika u 159 osnovnih i srednjih škola u kojima se izučava turski jezik i provode zajedničke aktivnosti. U školama koje su uključene u program, nastavu turskog jezika drži 81 diplomant odsjeka za turski jezik i književnosti državnih univerziteta u BiH.

Imajući za cilj da se nastavnicima turskog jezika u BiH obezbijedi stručno usavršavanje, Institut Yunus Emre od 26. do 28. augusta održaće seminar za nastavnike u okviru kojeg će biti organizovani časovi teorije i razne radionice.

-Nakon seminara, na Internacionalnom univerzitetu Sarajevo 29. augusta s početkom u 11 sati planirano je održavanje evaluacijskog sastanka u vezi projekta “Moj izbor je turski“ kojem će prisustvovati predstavnici turskih institucija i udruženja u BiH, ministar civilnih poslova BiH, ministrica obrazovanja Federacije BiH, kantonalni ministri obrazovanja, direktori pedagoških zavoda, direktori škola u kojima se izučava turski jezik i nastavnici turskog jezika - istakli su iz Instituta "Yunus Emre" i dodali:

"Cilj sastanka je prikazati napredak i rezultate projekta 'Moj izbor je turski', razmijeniti mišljenja o mogućim budućim aktivnostima, te informisati nadležne u BiH o FETO školama koje djeluju u BiH."

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.